• Välkommen till skoldialog om fysisk hälsa!

28 februari 2020

God och nyttig mat och fysisk aktivitet lägger grunden för en god skolgång. Torsdagen den 12 mars bjuder kommunen in dig till en skoldialog med inspirerande föreläsningar där förskolebarns och elevers fysiska hälsa står i fokus. Kom och lyssna och ställ frågor till våra experter!

• Ansök om skolskjuts senast 1 april

26 februari 2020

Alla elever i grundskolan, grundsärskolan och gymnasiesärskolan som har behov av skolskjuts måste ansöka om skolskjuts varje nytt läsår.

• Ny skola i Vega klar till höstterminen 2020

22 januari 2020

Skolan i Vega med namn Nakterhusskolan, kommer stå klar till höstterminen 2020 med plats för totalt 420 elever från förskoleklass upp till årskurs 6. Välkomna till informationsmöte om skolan den 23 januari.

• Water is life

13 januari 2020

På Dalarö skola har ett stort vattenprojekt dragit igång i samarbete med en skola i Frankrike. Det nya året kommer därför kantas av hållbarhetstänk, Östersjöprojekt och utbytesresor för Dalarös högstadieelever.

• Gymnasieelev i Haninge offer i flygkraschen

10 januari 2020

Med sorg har vi tagit emot information om att en elev på Fredrika Bremergymnasiet hör till offren i flygkraschen i Iran. Elevens klasskamrater och övriga elever på skolan är informerade och skolan flaggar på halv stång under fredagen. Eleven bodde i Tyresö.

• Gripande författarbesök på Vendelsömalmsskolan

26 december 2019

I december hade Vendelsömalmsskolan besök av Roz Aslanian, författare och föreläsare som både flytt kriget i Iran och dessutom överlevt diskoteksbranden i Göteborg 1998. En av Sveriges värsta katastrofer genom tiderna.

• Terminens sista dag

19 december 2019

Idag är sista dagen på höstterminen. Det kommer vara många människor som rör sig på gatorna runtomkring våra skolor så tar det lugnt i trafiken och ta hand om varandra.

• Måsöskolan tävlar i Vi i femman

17 december 2019

I början på nästa år är det dags att bänka sig framför tv:n och heja fram Måsöskolan till seger i Vi i femman.

• En ledare som gör avtryck i klassrummet

9 december 2019

Handen upp alla som någon gång tagit en smörgås i farten! Kanske har du en högstadielärare på Söderbymalmsskolan att tacka för att du kunnat smita in på en av Sveriges otaliga Subway-restauranger för att stilla hungern. Jennie von Bargen var nämligen drivande i att etablera snabbmatskedjan i Sverige innan hon sadlade om till lärare.

• Kvarnbäcksskolan samarbetar med Stockholms Ishockeyförbund

25 november 2019

Idrott ska vara till för alla barn oavsett var man växer upp. Vi vet att idrott och rörelse skapar glädje, bryter utanförskap, ökar jämställdheten och skapar trygghet.

• {{item.Title}}

{{item.LastModifiedString}}